Ce este o viza EB-5?

 

Daca sunteti cetatean al unei alte tari decat Statele Unite si cautati sa incepeti o viata in America, atunci ar trebui sa luati in considerare cererea EB-5 pentru Programul Investitorilor Imigranti administrată de Serviciul de Cetatenie si Imigrare al Statelor Unite (USCIS). Participarea la programul EB-5 inseamna realizarea unei investitii de capital, dar de indata ce USCIS determina ca activitatea de primire a investitiei tale se califica pentru programul EB-5, atunci tu, sotul/sotia si copiii tai cu varsta sub 21 de ani aveti sansa obtinerii rezidentei permanente "Carte Verde" in Statele Unite.

 

Care sunt cerintele vizei EB-5?

 

Solicitantii de viza EB-5 trebuie sa investeasca cel puțin 500.000 de dolari intr-un proiect al Centrului Regional, atata timp cat investitia se afla fie într-o zona cu o rata ridicata a somajului, fie intr-o zona rurala din Statele Unite. Daca aceste conditii nu sunt indeplinite, investitia minima eligibila devine 1 milion USD. Atunci cand aceste fonduri sunt implementate in economie, acestea trebuie sa duca la crearea a cel putin 10 locuri de munca cu norma intreaga pentru lucratorii din S.U.A. Un investitor nu trebuie sa-ai faca griji cu privire la momentul crearii acestor locuri de munca. Odata ce investitorul primește statutul sau permanent de rezidenta conditionata, compania beneficiara va avea doi ani pentru a genera zece sau mai multe locuri de munca pentru ca investitorul sa isi schimbe statutul de la conditional la permanent.