EB-5 Vizesi Nedir?

 

Amerika Birleşik Devletleri dışındaki bir ülkenin vatandaşı iseniz ve Amerika'da yaşamaya başlamak istiyorsanız, ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) tarafından yönetilen EB-5 Göçmen Yatırım Programı'na başvurmayı düşünmenizi tavsiye ediyoruz. EB-5 programına katılmak, bir sermaye yatırımı yapmak anlamına gelir. USCIS, sizin yatırımınızın EB-5 programı için yeterli olduğunu onayladığı anda siz, eşiniz, 21 yaşının altındaki çocuklarınız ile beraber Yeşil Kart almak için Amerika’ya giden tek yönlü biletinizi almış oluyorsunuz.

 

 

EB-5 Vizesi için gerekli koşullar nelerdir?

 

EB-5 vizesine başvuranlar ABD'de bulunan herhangi bir Bölgesel Merkez projesine, bugünkü mevzuat şartlarına göre, en az 500.000 $ tutarında bir yatırım yapmak zorundadırlar.  Bu asgari miktar tutarındaki yatırım, proje yalnız çok fazla iş imkânı bulunmayan bir yerde veya kırsal yerlerde gerçekleştiği zaman geçerlidir. Eğer bu koşullar sağlanamıyorsa, EB-5 için gerekli maddi yatırımın, bugünkü mevzuat şartlarına göre, 1.000.000 $ olması gerekiyor.  Ayrıca, yatırımın ekonomiye sağladığı katkı sonucu en az on adet tam zamanlı istihdam yaratması koşullanıyor.  Ancak yatırımcının, sağlanan bu istihdamın zamanlaması hakkında endişelenmesi gerekmiyor.  Yatırımcı, daimi ikamet hakkını kazandıktan sonra, yatırımı alan şirkete, en az on iş sağlayabilmesi için, iki yıllık süre tanınıyor. İki yıl ve daha az sürede bu ölçüt sağlandığında yatırımcının ABD'de daimi ikamet hakkı Şartlı Yerleşim hakkından Sürekli Yerleşim hakkına döndürülüyor.